02
ápr

Az Ön otthona biztonságban van?

vagyonbiztositas

Rég nem látott lakáspiaci volumennek lehetünk ma szemtanúi Magyarországon. 2015 első negyedévében másfélszeresével nőtt az adásvételek száma, különösen márciusban teljesített jól az ingatlan piac a maga 12 263 tranzakciójával. Ilyen sok otthon a válság óta egyedül 2012 januárjában cserélt gazdát, az viszont egy mesterséges helyzet volt, melyet a végtörlesztés generált, így nem tekinthető viszonyítási alapnak.

Lakáspiaci tranzakciók

A grafikonon jól látszik, hogy az idei első negyedéves adat több mint 50%-kal haladja meg az előző év ugyanezen időszakának eladásait, a tavaly előtti évhez viszonyítva pedig már közel 78%-os növekedést látunk. Ennek oka lehet az alacsony kamatkörnyezet is, mivel a vásárlók egyre jobb feltételek mellett jutnak hitelhez. A hatást pedig tovább erősíti az a tény is, hogy ma már Budapesten minden harmadik, vidéken minden negyedik ingatlant befektetési céllal vásárolnak, hiszen a kiadási célú lakóingatlanokkal már 8% körüli hozam is elérhető a fővárosban.

 

Azonban sokan megfeledkeznek arról, hogy az otthonunkat biztosítani kell, hiszen egy lakás olyan értékű vagyonelem, melynek elvesztése súlyosan érintheti minden család vagy befektető vagyoni helyzetét, szélsőséges esetben egy bekövetkezett katasztrófa miatt az egyén az utcára is kerülhet.

Egy friss felmérés alapján az emberek a betörésektől, tűzesetektől és a csőtörésektől félnek leginkább az otthonaikat tekintve. Sajnos a legnagyobb odafigyelésünk sem elég ahhoz, hogy ezek bekövetkezését teljesen elkerüljük, de a káresemények anyagi kockázatát már átháríthatjuk a biztosítókra, melyről felelős gondolkodással minden lakásvásárlás esetén gondoskodnunk kell!

Akár már néhány ezer forint ellenében elkerülhető az, hogy a nulláról kelljen újra felállnunk, ha egy sajnálatos esemény folytán lakóingatlanunk megrongálódik, megsemmisül vagy lakhatatlanná válik. Ennyi pénzt pedig mindenképpen érdemes a biztosításunkra szánni, ha csak arra gondolunk, hány éven át dolgoztunk azért, hogy saját lakást vásároljunk.

A legjobb biztosítási termékekért pedig nem is kell messzire mennie a biztonságra és nyugalomra vágyóknak, hiszen a bestcover.hu a leghasznosabb megoldásokat kínálja ügyfelei számára, akik az alaptermékeket számos opcióval szabhatják magukra. Így lakásbiztosításaink kedvező díjak mellett is minden igényt kielégítenek mind a családok, mind a befektető partnereink számára.

Kérjen visszahívást! Állunk rendelkezésére.